Saavutettavat dokumentit käytännössä

Saavutettavuus vaatimukset koskevat myös asiakirjoja eli tiedostoja, kun ne julkaistaan verkkosivuilla. Tässä koulutuksessa annetaan käytännön ohjeita ja vinkkejä saavutettavista Office dokumenteista (Word-, Excel-, PowerPoint), pdf-tiedostoista.
Saavutettavuus vaatimukset edellyttävät, että esim Office ohjelmistojen tiedostomuodot ovat saavutettavia. Käytännössä siis verkkosivuilla ja digitaaliset julkaistut pdf-, Word- ja PowerPoint-tiedostot tai niitä vastaavat avoimen lähdekoodin tiedostot pitää saattaa saavutettavaksi.
• Miksi saavutettavuus on tärkeää ja milloin oltava? • Miten julkaista asiakirjoja verkossa ja eri digitaalisissa välineissä? • Saavutettavuuden huomioon omassa työssä • Miten saada saavutettavuutta kuvilla ja graafikalla? • Miten muunnat asiakirjat saavutettaviksi pdf-muodossa.
Mitä tämä saavutettavuus(direktiivi) ja kansallinen lainsäädäntö määrää käytännössä? Julkisen sektorin ja julkisrahoitteisten organisaatioiden verkkosivujen ja mobiilipalvelujen tulee olla saavutettavia. Lain soveltaminen ulottuu myös esimerkiksi sähköyhtiöihin, liikenneja postipalveluihin, pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin sekä mm STEA avustuksia saaneille organisaatioille

Saavutettavat dokumentit käytännössä


Päivämäärä

24 maalis 2022

Aika

09:00 - 13:30

Hinta

240,00€

Kouluttaja

Jarkko Koivuniemi