Miten ennakoida ja johtaa tulevaa SOTE-muutosta johtoryhmä ja yksikkötasolla?

10 periaatetta muutoksen johtamiseen tulevassa SOTE:ssa Miten ennakoida ja johtaa tulevaa Sote-muutosta johtoryhmä- ja yksikkötasolla?

Tulevalla Sote-muutoksella haetaan ihmiskeskeisyyttä palveluihin. Miten ihmiskeskeisyys toteutetaan muuttuvien rakenteiden ja toimintamallien osalta?

Strategioihin, rakenteisiin ja järjestelmiin liittyvät muutokset ovat sosiaali- ja terveysalalla Suomessa edessä. Muutos uusien sote-mallien käyttöönotto vaatii paikallista suunnittelua ja valmistautumista. Jos varsinainen asiamuutos on jo itsessään suuri, niin ihmisten mielissä tarvittavan muutoksen suuruutta voi olla jopa vaikea kuvitella.  Tämä osa muutosta sisältää mm.vanhasta luopumista, organisointia, ihmisten johtamista, uuden ja paremman vaihtoehdon näkemistä, yhteistyötä, osallistamista sekä osallistumista merkittävään työhön.

Verkkokoulutuksen punaisen langan muodostavat muutosjohtamisen 10 keskeistä periaatetta ja niiden toteuttamiseen liittyviä työmenetelmiä. Muutosvalmentaja avaa koettuja hyviä käytänteitä pienryhmissä keskustellen luomme yhdessä kuvaa niiden soveltamisesta sote-alan arkityöhön ja siinä kohdattaviin muutoshaasteisiin. Tutustumme lisäksi aitoon terveyshuollon muutoskarttaan, joka on toteutettu vuonna 2020.

Koulutus on tarkoitettu johtoryhmien edustajille, esimiehelle, HR:n edustajile.

Kouluttaja: Antti Hellström, Innotiimi-ICG

 

Miten ennakoida ja johtaa tulevaa SOTE-muutosta johtoryhmä-ja yksikkötasolla


Päivämäärä

25 maalis 2021

Aika

09:00 - 12:00

Hinta

220,00€