Disinformaatio torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa

Valeuutiset sekoittuvat uutisvirtaan ja sosiaalisen median lähes päivittäin. Yrityksiltä ja organisaatioilta vaaditaan yhä enemmän tarkkuutta ja vaivaa eri some kanavissa. Disinformaatio on tietoisesti jaettua väärää tietoa, jonka motiivina voi olla mm poliittinen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen, taloudellinen hyöty (klikkaukset, kuluttajan harhauttaminen), ilkivalta ja pilailu.
Sosiaalisessa mediassa käytetään tänä päivänä usein trollien lisäksi kehittyneitä botteja, jotka jakavat disinformaatiota tai hämmentävät keskustelua. Tällaisten automaattisten käyttäjätilien valjastamisesta viestin levittämiseen on tullut vaikuttamisen yksi väline. Poikkeukselliset olot kuten pandemia, Ukrainan sota, Nato keskustelu tai siitä johtuneet toimenpiteet ovat tätä osaltaan nostaneet.

Valeuutisten takana piilee usein kompleksiset datavirrat, henkilötietojen kalastelu tai valtiollisten toimijoiden toimenpiteet.Joudumme yrityksissä ja organisaatiossa myös henkilöinä alttiiksi mielipidevaikuttamiselle. Sosiaalisessa mediassa käyttäjästä saatu informaatio on arvokasta myös mainostajille ja mielipidevaikuttajille. Miten voimme torjua disinformaatiota tai katkaista omissa some kanavissa rauhattoman tai provosoivan keskustelun? Viestintää on kuitenkin jatkettava eikä käyttäjäprofiilin tuhoaminen ole vastaus. Tunnista, milloin uhkaan liittyvistä tiedoista kannattaa huolestua? Tule kuuntelemaan ja oppimaan lisää!

Disinformaatio torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa

 


Päivämäärä

25 huhti 2023

Aika

09:00 - 12:00

Hinta

240,00€

Kouluttaja

Jarkko Koivuniemi

Ilmoittaudu koulutukseen

Disinformaatio torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa 240€ hlö +alv
Available kpl: 50
The Disinformaatio torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Available kpl: 50
The ticket is sold out. You can try another ticket or another date.